第32回 理数インターグローバル「A Guest from Down Under…」

2018/1/12

新年早々、海外からゲストを迎えました。

Abigail Hunt(アビー)さんは、高校2年C組の石津さんが昨年オーストラリアに短期留学した時のホストシスターです。いま夏真っ盛りのオーストラリア・パースから夏休みを利用して日本を訪問。石津家にホームステイしながら3日間、理数インターで学校体験をしました。アビーさんの感想を紹介します

“There is so much I want to say about how welcomed this school has made me and extremely kind nature of all the students even though there has been a massive language barrier I never felt… I was originally terrified of coming to school and not understanding the language, but as soon as I got here, all my worries vanished. I have adored the 3 days I had here and am already missing this wonderful school. Thank you so much for giving me an opportunity of a life time and making me feel so welcomed. I already want to come back, and I haven’t even left yet.”

「こんなに温かく歓迎してもらえるなんて思ってもいませんでした。言葉の壁はあるものの、皆んなとっても親切にしてくれました。最初はかなり心配だったのですが、この学校に着いたとたん不安はなくなりました。夢のような3日間をありがとうございました。まだ日本にいるというのに、もう戻ってきたい気持ちでいっぱいです。」

来週はニュージーランドから2人のゲストを迎える予定です。こちらも楽しみです。

(高等部教頭 右田邦雄)